Met vrienden

Ontdek Zwolle vanaf het water

Suppen door de Zwolse grachten

Suppen door de grachten van Zwolle is iets wat je eens gedaan moet hebben. Sup staat voor Stand Up Paddling. Hierbij sta je op een supboard die je voortbeweegt met een lange peddel. De Zwolse grachten zijn perfect geschikt om een rondje te suppen. In ongeveer 1,5 uur maak je een rondje over de grachten.

Starten kan op verschillende plekken in Zwolle. Huur bijvoorbeeld een supboard bij Hiawatha Actief voor 1,5 of 2,5 uur lang. Ook huur je een supboard bij het Blue Bayou Zwolle. Blue Bayou Zwolle organiseert regelmatig activiteiten zoals een Friday Night SUP, waarbij je met een groep mensen op vrijdagavond de Zwolse grachten verkend op een supboard.

Kanoën in Zwolle

Kanoën in Zwolle is een leuk idee als teamuitje, met je vriendengroep, met je partner of juist lekker alleen. Kano over de grachten van Zwolle of kies voor een andere route en ga de natuur in. Kanoverhuurbedrijven kunnen jou vaak alles vertellen over verschillende routes. Vaar bijvoorbeeld een rustgevende route of test je uithoudingsvermogen en volg een uitdagende route.

Een kano huur je onder andere bij Kanovaren Zwolle. Het personeel helpt je graag bij het uitstippelen van een route. Kanovaren Zwolle verhuurt koppelbare kano’s, Canadese kano’s en sit on top kano’s. Zin in een avontuur? Je huurt hier ook materialen waarmee je een vlot bouwt, dus trommel je vrienden op en bouw samen een vlot waar je op kan varen.

Kanoën in Zwolle
Kanoën in Zwolle

BBQ-boot huren met je vrienden

Zon + barbecue + vrienden = een gouden combinatie. Huur een BBQ-boot met je vrienden en beleef samen een onvergetelijke dag. De boot huur je bij Hiawatha Actief in Zwolle. Kies ervoor om zelf eten en drinken mee te nemen of laat dit voor jou en je gezelschap verzorgen door Hiawatha Actief. Als je ervoor kiest om het eten en drinken te laten verzorgen, wordt er ook gezorgd voor bestek, glaswerk, barbecuegerei, etc. Scheelt weer wat gesleep voor jou en je gezelschap.

Huur een boot bij De Hofvlietvilla

Brasserie De Hofvlietvilla heeft een heerlijk terras waar je kunt lunchen, borrelen en dineren. Jouw bezoekje aan De Hofvlietvilla combineer je op een warme zomerdag makkelijk met het huren van een luxe sloep. In de zomermaanden verhuurt De Hofvlietvilla namelijk luxe sloepen, zodat hun gasten Zwolle vanaf het water ervaren. Om de ervaring compleet te maken, boek je er een arrangement bij. Boek bijvoorbeeld het hartige arrangement, waarbij je geniet van lekkere hartige hapjes. Of boek het zoete arrangement.

Voor groepen biedt De Hofvlietvilla ook een high tea arrangement aan. Ontdek eerst Zwolle vanaf het water met een kano of een supboard. Plof daarna op het terras van De Hofvlietvilla neer voor een uitgebreide high tea. Het personeel heeft allerlei lekkernijen voor jullie voorbereid en jullie hoeven alleen nog maar te genieten.

Drankje bestellen bij 't Beugeltje vanaf het water

Terwijl je ronddobbert op de Zwolse grachten, kun je misschien wel een drankje gebruiken. Ga op zoek naar ‘t Beugeltje, want daar bestel je een drankje vanaf het water. Leg je boot (of kano/ supboard) aan bij de aanlegsteigers bij het café. Vervolgens bestel je een koud drankje bij het personeel. Het personeel verwelkomt jou met open armen op het terras.

't Beugeltje aan de Thorbeckegracht
't Beugeltje aan de Thorbeckegracht

Wijthmenerplas

Zwolle heeft nog veel meer dan haar mooie grachten. Aan de rand van Zwolle vind je namelijk de Wijthmenerplas, een geliefde recreatieplas onder veel Zwollenaren. Maar ook mensen die niet in Zwolle wonen, bezoeken de Wijthmenerplas graag. Op een warme zomerdag is het de perfecte plek om even af te koelen. Leg je handdoekje neer in het zand of op het gras en pak er een lekker boekje bij.

Zin in avontuur? Bezoek Lakeside Zwolle. Lakeside Zwolle is een cablepark waar je kunt wakeboarden en waterskiën. Ook huur je hier een sup! Naast allerlei wateractiviteiten, volg je ook activiteiten op het land. Wat dacht je van een GPS-tocht, boogschieten of een potje beachvolleybal? Of neem gewoon lekker plaats in de beachclub. Bestel jouw favoriete cocktail met een hapje erbij.