Met vrienden

Speciaalbier tour in Zwolle

De Belgische Keizer

Het weekend inluiden met je vrienden of gewoon gezellig bijkletsen met je zus: De Belgische Keizer is dé plek voor jou! Dit knusse restaurant heeft zijn populariteit te danken aan de heerlijke Belgische gerechten én de grote keuze aan Belgische speciaalbieren. Hier kun je dus lekker dichtbij de keuken en bierspecialiteiten van onze zuiderburen proeven! De speciaalbieren De Deugniet, Moeder Overste en Zeezuiper zijn een aantal echte aanraders.

DAVO bieren Zwolle

DAVO bieren in Zwolle kan het best worden omschreven als: voor bierliefhebbers door liefhebbers. Je vindt hier de meest bijzondere speciaalbieren met ieder zijn eigen verhaal. DAVO organiseert ook bierproeverijen. Boek dit bijzondere arrangement vanaf 10 personen en leer alles over het verhaal achter DAVO en het proces hoe hun authentieke bieren worden gebrouwen. En uiteraard mag je ook een aantal heerlijke speciaalbiertjes proeven!

DAVO in Zwolle
DAVO in Zwolle

Café de Gezelligheid

Zoals de naam al een beetje verklapt, mag Café de Gezelligheid niet aan de speciaalbier tour in Zwolle ontbreken. Uniek aan dit knusse plekje is dat dit café is aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen. Dankzij deze samenwerking worden hier elke maand nieuwe biertjes aangeboden, die nog nergens anders te drinken zijn! Bovendien worden er hier ook bierproeverijen aangeboden. Je proeft verschillende speciaalbieren, leert meer over deze biertjes en krijgt lekkere hapjes aangeboden. Dat is toch een te gekke activiteit voor jou en je vrienden?!

Het Refter

Bierliefhebbers zitten bij Het Refter helemaal op hun plek. Dat Het Refter zich in een van de oudste gebouwen van Zwolle bevindt, is niet het enige bijzondere aan dit stadscafé. Wat Het Refter zo speciaal maakt is dat de de bierkaart hier maar liefst 20 speciaalbieren op tap en 200 speciaalbieren op fles telt. Wil je graag meer leren over alle biersoorten die hier worden aangeboden of wil je gewoon graag verschillende biertjes proeven? Boek dan een bierproeverij of High Beer arrangement!

Woodies

De volgende stop wordt gemaakt bij het gezellige eet- en muziekcafé Woodies. Ook hier aan keuze geen gebrek: Woodies beschikt over ruim 150 verschillende speciaalbieren! Elke maand wordt dit aanbod weer aangevuld met nieuwe soorten. Reden genoeg om hier nog een keertje terug te komen! Wil je graag een nieuw biertje proeven of vind je het moeilijk om te kiezen? De medewerkers helpen je hier graag om hét perfecte biertje voor jou te vinden.

Woodies
Woodies

Het Vliegende Paard

Het Vliegende Paard is niet alleen populair onder studenten, maar ook onder de echte speciaalbierliefhebbers! Zo telt de bierkaart hier meer dan 100 speciaalbieren en is het hier elke maandag speciaalbieravond. Op deze speciale avond scoor je al een biertje vanaf €2,50!

Café De Tagrijn

Café de Tagrijn mag niet in dit lijstje ontbreken. Dit is één van de oudste café's van Zwolle en is een echte favoriet onder de locals. Deze bruine kroeg vormt de perfecte afsluiter in de speciaalbier tour door Zwolle. De bierkaart is hier erg divers en bevat zelfs een lokaal speciaalbiertje! Een beetje trek na het proeven van al die lekkere biertjes? Bestel een aantal lekkere snacks, zoals de overheerlijke kipspiesjes of de kaasplank.