Vriendinnenweekend

Vriendinnenweekend in Zwolle

Nachtje weg met je vriendinnen

Een nachtje weg met je vriendinnen is een van de leukste dingen om samen te doen. Door er even tussenuit te gaan hebben jullie écht even quality-time samen. Kletsen over van alles en nog wat en lachen totdat je erbij neervalt. Alleen de voorpret is al leuk.

‘Waar gaan we naartoe?’ en ‘Wat willen we allemaal doen?’ zijn vragen die je jezelf van tevoren stelt. Je kan het vliegtuig (of de trein of bus) naar het buitenland nemen, maar je kan ook hier in Nederland blijven. Dat hangt af van jullie budget en jullie wensen. Als je één nachtje weg wilt tijdens je vriendinnenweekend, dan is het timewise misschien wat handiger om in Nederland te blijven. En dat is dan ook nog eens fijn voor je portemonnee.

Vriendinnenweekend in Nederland

Een van de leukste dingen die bestaan: vriendinnenweekend! Maar waar ga je nou naartoe in Nederland? Ons eigen land heeft genoeg leuke plekken waar jij en je vriendinnen je vermaken. Willen jullie graag citytrippen of zoeken jullie graag de natuur met elkaar op? Het kan allemaal in Nederland. Vriendinnenweekend in Nederland scheelt een hoop gereis (en daarmee ook geld).

Veel hotels in Nederland hebben regelmatig aanbiedingen en acties, waardoor je bijvoorbeeld voor een aantrekkelijk prijsje een overnachting inclusief diner en ontbijt hebt. Ook kun je samen met je vriendinnen een groepsaccommodatie huren waar een keuken in zit zodat jullie samen uitgebreid kunnen koken, borrelen en ontbijten.

Leuke stad voor vriendinnenweekend

Als jullie hebben besloten dat jullie in Nederland willen blijven, is het tijd om een leuke stad voor jullie vriendinnenweekend te kiezen. Steden als Amsterdam en Utrecht zijn erg in trek voor citytrips, maar je kan ook voor een stad kiezen in de andere hoek van Nederland. Wat dacht je van Zwolle?

Vriendinnenweekend in Zwolle
Vriendinnenweekend in Zwolle

Zwolle is een bruisende Hanzestad en wij zijn natuurlijk fan! In het Zwolse centrum met een stervormige stadsgracht kun je uren wandelen, shoppen, eten én culturele hotspots bezoeken. Hippe koffiebars, moderne kunst en gastvrije en nuchtere mensen zorgen ervoor dat jullie je snel thuis voelen. Maar er is nog meer mogelijk. Zo vind je mooie parken in Zwolle waar je heerlijke wandelingen maakt en interessante musea waar je alles leert over de geschiedenis van Zwolle of over moderne kunst. Sla Museum de Fundatie zeker niet over.

Wat te doen tijdens een weekend weg met vriendin?

Wat voor dingen kun je allemaal doen tijdens een weekend weg met een vriendin? Je hebt net al wat ideeën gelezen, maar we hebben nog veel meer tips voor je in petto. Zo verdient Dogtails zeker een bezoekje. De bar staat bekend om haar goede cocktails en fancy hotdogs. Een unieke combinatie, maar je ervaart meteen waarom het zo’n hit is. Hebben jullie de smaak te pakken en spontaan zin in een cocktail tour? Ga dan ook langs bij The Dublin House. Dit zit tegenover Het Refter, een speciaalbiercafé waar je heerlijke borrelplanken bestelt.

Als jullie tijdens het vriendinnenweekend even helemaal tot rust willen komen, moeten jullie langs bij massageboetiek Oikoa. Meteen als je binnenstapt bij Oikoa bevind je je al in een omgeving waar rust en ontspanning centraal staan. Dat komt onder andere door het gebruik van mooie ronde vormen en natuurlijke materialen in het interieur. Na jullie bezoekje aan deze massageboetiek komen jullie als herboren naar buiten. Iets buiten de stad vind je Sauna Swoll, waar je ook een kunt ontsnappen aan de realiteit.

Vintage shoppen tijdens weekendje weg met vriendinnen
Vintage shoppen tijdens weekendje weg met vriendinnen

Ook voor de meest bijzondere winkels ben je in Zwolle aan het juiste adres tijdens jouw vriendinnenweekend. De winkelketens die je waarschijnlijk wel kent vind je vooral in de Diezerstraat. Als je op zoek bent naar de wat onbekendere winkels, hippe conceptstores en luxe boetiekjes moet je in de Luttekestraat, op Melkmarkt en op de Oude Vismarkt zijn. En vergeet ook niet de Sassenstraat, deze winkelstraat staat in de top 10 van leukste winkelstraten in Nederland. Ook voor vintage winkelen zit je goed in Zwolle.

Vriendinnenweekend: de beste tips

Het boeken van een vriendinnenweekend kan wat chaotisch zijn. Vooral als je met een grote vriendinnengroep bent. De ene wilt dit en de ander wilt dat. Je kent het vast wel met je vriendinnen. Daarom hebben wij een paar tips voor je om het boeken van jouw vriendinnenweekend wat makkelijker te maken!

  • Plan ruim van tevoren een datum zodat iedereen het vrij kan houden, misschien kun je zelfs een jaarlijkse vaste datum plannen!
  • Bepaal hoe lang jullie vriendinnenweekend duurt: gaan jullie één nachtje weg of willen jullie liever twee of drie nachten?
  • Kies één of twee personen uit die de leiding nemen in de organisatie van jullie weekendje weg met vriendinnen. Zo voorkomen jullie chaos.
  • Houden jullie van verrassingen? Laat het dan één of twee personen organiseren en laat ze niets verklappen over het weekend totdat het begint.
  • Zoek van tevoren uit welke activiteiten jullie willen doen. Sommige activiteiten vragen om reserveringen en door dit ruim van tevoren te doen voorkom je teleurstellingen.
  • Het belangrijkste van allemaal is om heel veel te genieten met elkaar!