Vriendinnenweekend

Vriendinnenweekend in Zwolle

Alle hotspots van Zwolle

De warmere temperaturen komen terug en het zonnetje laat zich steeds vaker zien. Dit is de perfecte tijd om een weekend bingewatchen in te ruilen voor een gezellig weekendje weg met vriendinnen! En wat is nou een betere plek dan Zwolle?! Want de gezelligheid, spanning en humor die in jouw favoriete serie terugkomen, zijn ook te vinden in onze Hanzestad! Net zoals je in onze trailer hebt kunnen zien, nemen we je mee langs alle hotspots van Zwolle.

09:00

Overnachten bij Pillows

Je wilt nergens anders wakker worden dan bij dit stijlvolle 4-sterren hotel in Zwolle. Bij Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch word je helemaal in de watten gelegd. Er is dan ook aan alles gedacht: de service is op-en-top geregeld, het Parijse interieur is sprankelend en je vindt er luxe faciliteiten, waaronder een sauna. Wanneer je jezelf uit het heerlijke bed hebt gehesen, is het tijd voor een vers ontbijtje. Een beter begin van je dag in vind je nergens! Na het ontbijt wandel je zo naar de binnenstad van Zwolle, waar jouw vriendinnendag kan beginnen!

11:00

Een vers kopje koffie bij Sam’s Coffee

De eerste stop van de dag wordt Sam’s koffie. Je vindt dit stijlvolle koffietentje op zo’n 15 minuutjes lopen vanaf Pillows en het is the place to be om jouw dag met de benodigde energie te beginnen. Want je weet wat ze zeggen: het leven begint na het eerste kopje koffie. Of je nou beginnend of gevorderd koffieliefhebber bent, een vers kopje koffie van Sam is voor iedereen een aanrader.

11:30

Ga voor een nieuwe coupe bij Kootuur

Na het lekkere kopje koffie wandel je door de Broerenstraat en Diezerstraat naar Kootuur. Deze unieke winkel in hartje centrum is zowel een kledingwinkel als een kapsalon. Zodra je over de drempel stapt, wordt je omgeven door de meest stijlvolle kleding en accessoires. Verstopt op de bovenetage van de winkel kun je terecht voor een nieuw kapsel. Ga jij en je vriendinnen voor dezelfde coupe of laat je je persoonlijk adviseren door de getalenteerde kapper? Als je jouw makeover helemaal compleet wilt maken, kun je de vriendelijke medewerkers ook vragen om een persoonlijk stylingadvies. Je zult hier stralend de deur uitgaan!

13:00

Lekker bijkomen bij Smooth Fruit Therapy

Vervolgens wandel je door naar sapbar Smooth Fruit Therapy aan de Grote Markt. Bij Smooth Fruit Therapy Zwolle heb je keuze uit smoothies, fruitsappen, frozen yoghurt en fruitsalades. Yum! Stel je eigen smoothie samen of kies voor een smoothie helemaal in het thema van jouw vriendinnendag: Smooth Shopper. Deze karakteristieke sapbar in Zwolle geeft jou weer nieuwe energie om je shopsessie in Zwolle voort te zetten! Zin in een lekkere lunch? Aan de Melkmarkt vind je verschillende lunchrooms en restaurantjes, waar jij gezellig kunt zitten. Met het zonnetje erbij is een plekje op het terras dé plek om te genieten.

14:00

Winkelen in de Sassenstraat

Nu de hogere temperaturen langzaam onze kant op komen, is het weer tijd om een nieuwe zomergarderobe in te slaan! Onze tip is om te gaan shoppen in de Sassenstraat, een van de populairste winkelstraten van Zwolle. In plaats van grote winkelketens vind je hier juist unieke winkels en knusse boetiekjes. Dat maakt de Sassenstraat erg geschikt voor een middagje winkelen in Zwolle.

Helemaal trendy deze zomer en een belangrijk ingrediënt om de populaire stijl van van de personages in grote series na te bootsen is: kleur! Spøtted is een van de winkeltjes in de Sassenstraat, waar je zo’n stijlvolle en modebewuste outfit kunt scoren. De nieuwste trends worden hier op de voet gevolgd en zijn vervolgens terug te vinden aan de kledingrekken. Het aanbod van Spøtted is anders dan dat van andere winkels en dat maakt het zo tof. Je zult deze winkel met volle tassen verlaten! Andere winkels in de Sassenstraat, waar jij gegarandeerd unieke outfits kunt scoren, zijn Sassy, YAYA en Vay.

19:00

Op culinaire wereldreis bij Jaffa Jaffa

Na al dat shoppen in Zwolle zul je ongetwijfeld trek hebben gekregen. Jouw vriendinnendag sluit je het beste af bij een van onze favoriete restaurants in Zwolle: Jaffa Jaffa. Een bezoekje aan deze splinternieuwe streetfoodbar is een hele ervaring op zich. Het trendy en tikkeltje chaotische interieur is waanzinnig. Linten aan het plafond, een discobal en felgekleurde verlichting in combinatie met monumentale elementen: je raakt hier niet uitgekeken! De kaart van dit restaurant heeft invloeden van over de hele wereld met authentieke delicatessen en verrassende cocktails.

Na het eten kun je in de kelder van het pand, de booming basement JaffaBar, de dag afsluiten met een lekker drankje. Santé!