Cultuur

Cultuurrijke citybreak in Zwolle

10:00

Museum de Fundatie

Je begint je dag cultuur snuiven bij Museum de Fundatie. Dit museum voor beeldende kunst is vanaf het station gemakkelijk te bereiken en er zijn ook verschillende nabijgelegen parkeermogelijkheden te vinden. Zodra je het museum nadert, zal het bijzondere en kenmerkende glazen dak je meteen in het oog springen. Zelfs de buitenkant van het museum is indrukwekkend!

Binnen de muren van Museum de Fundatie is een grote collectie beeldende kunst te bewonderen. Naast de vaste collectie, bestaande uit onder meer werken van Van Gogh en Picasso, worden er ook wisselende tentoonstellingen geëxposeerd. Bovenin de ‘wolk’ van het museum kun je tussen alle kunst plaatsnemen aan de koffietafel en iets lekkers bestellen.

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

12:00

Herman Brood Museum & Experience

Van het ene pareltje, wandel je zo naar de volgende: het Herman Brood Museum. Dit unieke museum bevindt zich tegenover Museum de Fundatie en staat helemaal in het teken van de, in Zwolle geboren, artiest en kunstenaar. Naast zijn werken vind je hier ook persoonlijke artikelen, zoals tekeningen, brieven en kledingstukken. Zo leer je Brood echt kennen en krijg je een uniek kijkje in zijn leven.

Een bezoekje aan dit museum kun je combineren met de Herman Brood Experience. Kies bijvoorbeeld voor de Herman Brood Wandeling en wandel langs alle plekken in Zwolle die belangrijk waren voor Brood. Of maak je eigen kunstwerken en leer alles over de technieken van Brood tijdens de Workshop Broodstyle. Absoluut een aanrader en echt een origineel uitje voor jou en je partner!

13:30

Sloep varen bij De Hofvlietvilla

Nu is het tijd om even bij te komen! En dobberend in de grachten van Zwolle is de perfecte manier. Na het bezoeken van de twee musea wandel je door de binnenstad van Zwolle naar De Hofvlietvilla. Bij deze brasserie kun je een sloep huren en zelfstandig door de grachten van Zwolle varen. Ga meteen aan boord of bestel eerst een lekkere lunch. Deze brasserie is met zijn ligging aan het water the place to be op een zonnige dag. Neem een lekker drankje mee voor onderweg en dan kun je vertrekken!

Vergeet tijdens het boottochtje vooral niet om om je heen te kijken. De grachten van Zwolle worden omgeven door historische grachtenpanden en unieke gebouwen. Een en al historie en cultuur!

Cultuur snuiven vanaf het water
Cultuur snuiven vanaf het water

15:30

Van der Velde in de Broeren

Wij durven wel te zeggen dat Van der Velde in de Broeren de mooiste boekenwinkel is die je ooit zult binnenwandelen. Ook als jij en je partner geen echte boekenwurmen zijn, mogen jullie dit plekje niet missen tijdens het uitstapje naar Zwolle. In deze 15e-eeuwse kerk zijn duizenden boeken te vinden. En dat in combinatie met de authentieke elementen van de kerk, zoals het orgel en de hoge plafonds, maakt het een bijzondere hotspot.

Maar dat is nog niet alles: naast de vele boeken vind je ook een bistro in de kerk. Kies iets lekkers van de kaart en een drankje en kom even tot rust voor je volgende stop!

17:00

Beklim de Peperbus

Kenmerkend aan Zwolle is de Peperbus. Deze 75 meter hoge toren aan de Ossenmarkt tekent al vanaf 1484 de skyline van Zwolle. De toren maakt deel uit van de Onze Lieve Vrouwekerk en deze gebouwen vormen samen een historische hotspot van de stad. Zijn jij en je partner wel in voor een uitdaging en hebben jullie geen last van hoogtevrees? Beklim de Peperbus! Na het beklimmen van de 236 traptreden, bevind je je op 51 meter hoogte en word je beloond met een prachtig uitzicht over de stad.

Peperbus Zwolle
Peperbus Zwolle

19:00

Dineren bij Grand Café Staatsman

Na het bezoeken van al deze bijzondere historierijke plekjes in Zwolle, sluit je de dag af in een ander prachtig historisch pand. Geniet van een overheerlijk diner bij Grand Café Staatsman. Het Grand Café is gevestigd in de oude Statenzaal van Zwolle. Het restaurant biedt een ongeëvenaarde combinatie van historische charme en hedendaagse luxe, waardoor het de ideale bestemming is voor fijnproevers, gezelligheid en ontspanning.

Het ervaren team van chefs en bediening staat klaar om je te verwennen met unieke gerechten gemaakt van lokale producten. Grand Café Staatsman beschikt overigens ook over een prachtige binnentuin. Perfect voor als je wilt genieten van de zon en rust midden in het centrum.