Met vrienden

Avondje uit in Zwolle

Voetjes van de vloer

Avondje uit Zwolle
Avondje uit Zwolle

Nu het eindelijk weer mag en kan, is het tijd om weer eens ouderwets gezellig een avondje uit te gaan met je vrienden. En dat kan nergens beter dan in Zwolle! Hoewel je geen grote discotheken in Zwolle zult vinden, heb je keuze genoeg uit bruisende uitgaansgelegenheden. Laat dat feestje maar beginnen!

Wandel je in het weekend de Voorstraat in, dan word je omgeven door knallende muziek, een goede sfeer en tal van feestgangers. Aan deze populaire uitgaansstraat vind je zoal Bloopers, Shotto en Het Vliegende Paard. Kortom: een en al gezelligheid! Een splinternieuwe nachtclub in diezelfde straat is Bonabo Social Club. Deze uitgaansgelegenheid heeft een spectaculair interieur, groot aanbod aan hapjes en drankjes en een echte dansvloer om jouw moves te laten zien.

Avondje uit in Zwolle
Avondje uit in Zwolle

Als je doorloopt naar de Grote Markt en Melkmarkt tref je nog meer uitgaansgelegenheden, zoals Stadscafé Blij en Café Het Pandje 2.0. Jij en je vrienden kunnen hier tot in de late uurtjes doorfeesten!

Neem je vrienden mee op kroegentocht in Zwolle

Hou je meer van borrelen dan van dansen en zijn jij en je vrienden wel in voor een biertje? Bezoek dan een van de vele cafés in Zwolle! Zo kun je kiezen voor Café De Hetebrij, Café de Gezelligheid of het authentieke bruincafé De Tagrijn. Stuk voor stuk gezellige adresjes in Zwolle, waar je terecht kunt voor een lekker drankje en een gezellige sfeer.

Stadscafé Het Refter
Stadscafé Het Refter

Ook The Dublin House is een echte aanrader. Het is misschien geen echt Nederlands café, maar het is er niet minder gezellig om! Het interieur, de drankjes en de medewerkers dragen allemaal bij aan een super gezellige avond.

Op een lekkere warme zomeravond is Café Het Beugeltje een must-visit. Dit Grolsch beugelcafé bevindt zich in de Wijndragerstoren aan de Thorbeckegracht. Met uitzicht op de oude panden en de voorbijvarende bootjes is dit een heerlijk plekje voor een verkoelend drankje.

Een andere favoriet van veel Zwollenaren is Stadscafé Het Refter. Gelegen in een uniek pand aan het Bethlehemkerkplein vind je dit bier walhalla. Met 24 speciaalbieren van de tap en meer dan 200 verschillende biertjes van de fles, heb je hier keuze genoeg. Als jullie zin hebben in een cocktail moet je doorlopen naar de zolder, waar de cocktailbar verstopt zit. Proost!

Filmpje pakken in Zwolle

Ook voor een relaxed avondje uit is Zwolle een hele geschikte plek. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de bioscoop? Check welke films er draaien bij Pathé of Filmtheater Fraterhuis en plan een filmavondje met je vrienden.

Pathé Zwolle
Pathé Zwolle

Filmtheater Fraterhuis is een, dankzij zijn kleinschaligheid, een bijzondere bioscoop in het centrum van Zwolle. Kies voor een van de publieksfilms of artistieke films en met een grote bak popcorn op schoot ben je voorzien van een ontspannen uitje naar Zwolle. Na afloop van de film kun je de avond afsluiten bij een van de bovengenoemde cafés!

Een andere optie is het bezoeken van een theatervoorstelling of musical bij een van de theaters in Zwolle, zoals bijvoorbeeld Theater De Spiegel, Schouwburg Odeon. Of bezoek een concert of dance-event bij Poppodium Hedon. Iedere week staat er hier wel weer een getalenteerde artiest op het podium!