Cultuur

Luxe restaurants met historie in Zwolle

Historische restaurants in Zwolle

Zwolle is een stad rijk aan cultuur en historie. Dit zie je niet alleen terug in de vele monumenten (328!), maar ook in het aanbod aan restaurants. Zo kun je heerlijk eten op de meest bijzondere plekken. Dat is een cadeautje voor jezelf en je smaakpapillen! Wij hebben de luxe restaurants in Zwolle voor je op een rijtje gezet. Ga cultuursnuiven in Zwolle of maak een wandeling langs alle historische hotspots van de stad en sluit je dag af bij een van deze restaurants. Een chique etentje in Zwolle staat garant voor een culinaire belevenis in een historierijke omgeving!

Op-en-top genieten bij De Librije

We beginnen maar meteen met het pareltje van Zwolle: De Librije. Dit restaurant heeft 3 Michelinsterren en behoort tot een van de beste restaurants van Nederland en van de wereld! Sinds 2014 is De Librije gehuisvest in een voormalige vrouwengevangenis. Gasten mogen plaatsnemen aan de tafels op het voormalige en compleet gerenoveerde binnenplein. Door het glazen dak is het een prachtige plek met veel licht en ‘s avonds vormen de sterren een droomdecor voor een romantisch diner.

De Librije
De Librije

Lokale producten en unieke ingrediënten combinaties vormen de belangrijkste elementen van de gerechten die hier geserveerd worden. Bij De Librije staat alles in het teken van de beleving. En wij kunnen je garanderen: het is een onvergetelijke!

Italiaanse fine dining bij D'Andrea's

D'Andrea's
D'Andrea's

Met een bak aan ervaring, waaronder een eigen Michelin restaurant, begonnen Pietro en Hetty hun luxe restaurant D'Andrea's aan het gezellige Bethlehemkerkplein. Waan je in Italië tijdens je diner in dit mooie restaurant, met bijpassende muziek, inrichting en lekkernijen. Bij de lekkere gerechten mag een passende wijn of aperitief natuurlijk niet ontbreken!

Restaurant met een verhaal: ‘t Pestengasthuys

Aan het Weversgildeplein in Zwolle vind je nog een luxueus restaurant, namelijk: ‘t Pestengasthuys. We nemen je even mee terug in de tijd. Rond 1450 werd het Pestengasthuys gebouwd en het pand diende destijds als ziekenhuis voor mensen die aan de pest leden. In de jaren die volgden heeft het pand onder meer gediend als soldatenhospitaal, woonhuis en armen-weeshuis. Sinds 1996 is dit monument dé plek van ‘t Pestengasthuys, waar je culinair kunt genieten.

Het 15e-eeuwse pand heeft door alle jaren heen zijn charme weten te behouden en dat in combinatie met de tijdloze gastvrijheid maakt een diner bij ‘t Pestengasthuys onvergetelijk. Door middel van culinaire tradities en het gebruik van natuurlijke ingrediënten, worden er verse gerechten bereid. En ieder seizoen pronken er weer nieuwe gerechten op de menukaart. Echte wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een 3- tot 7-gangenmenu met wijnarrangement. Santé!

't Pestengasthuys
't Pestengasthuys

Sfeervol dineren bij Restaurant Poppe

Sfeervol tafelen in deze culinaire Hanzestad doe je ook bij Restaurant Poppe. De grote houten deur van de ingang van het pand verklapt al dat dit restaurant zich in een voormalige hoefsmederij bevindt. Deze locatie, schuin tegenover de Blijmarkt, was ideaal, aangezien hier altijd de paardenmarkt werd georganiseerd. Sinds 1976 is dit historische pand de plek waar gasten kunnen rekenen op een culinaire belevenis.

Naast de mogelijkheid om à la carte te dineren, kun je ook kiezen voor het Menu van de Smid. Dit is een wekelijks wisselend 3-, 4-, of 5-gangenmenu geïnspireerd op de Franse keuken. Een lekker wijntje uit de wijnkelder erbij en het diner van jou en je partner is compleet!

Bourgondisch genieten bij Bokkers te Buiten

Bokkers te Buiten
Bokkers te Buiten

Je hebt het eeuwenoude Hopmanhuis aan het Rodetorenplein vast wel eens aanschouwd. In dit pand met authentieke rode luiken en vele raampjes is restaurant Bokkers te Buiten gehuisvest. Het bijzondere pand is in 1663 gebouwd en diende als pakhuis. Met een van de zonnigste terrassen van Zwolle en een diverse menukaart gevuld met luxe gerechten, is Bokkers te Buiten een populair restaurant in Zwolle. Hier kun je niet zomaar een lekker vorkje prikken, maar écht lekker Bourgondisch genieten.

Coperto Restobar

We sluiten ons lijstje af met Coperto Restobar in Zwolle. Dit restaurant maakt deel uit van het luxe Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch. Deze voormalige stadsvilla is afkomstig uit de 19e eeuw en is een waar plaatje. Het interieur heeft een moderne twist gekregen, maar de historische elementen en de gemoedelijke sfeer staan nog altijd centraal in zowel het hotel als restaurant.

Coperto Restobar
Coperto Restobar

Coperto Restobar staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit en verfijnde gerechten. En dat is in 2021 erkend met een Bib Gourmand! Door het altijd wisselende menu zul je hier nooit hetzelfde eten. Er zijn zoveel lekkere gerechten dat het moeilijk wordt om te kiezen!