Cultuur

Rondleiding door Zwolle

Stadswandeling door Zwolle

Met ruim 320 monumenten en tal van verborgen verhalen is de historie van Zwolle op elke hoek van de straat aanwezig. Ga op pad met een gids en je zult al deze unieke inzichten en geheimen van de stad ontdekken. De stadswandelingen door Zwolle zijn ontwikkeld om jou kennis te laten maken met het échte Zwolle. Wandelend door de stad vertelt de gids je allerlei nieuwe en interessante weetjes die jouw bezoek aan Zwolle helemaal compleet maken.

Stadswandeling Zwolle
Stadswandeling Zwolle

Er bestaan ook verschillende stadswandelingen Zwolle met thema, waaronder een Literaire wandeling, Zwolle uit de kunst en Tour de Suolla. Stadswandeling Tour de Suolla heeft van ieder thema wat: cultuur, kunst en historie. Hotspots van Zwolle die tijdens deze rondleiding aan bod zullen komen, zijn bijvoorbeeld de Peperbus, de Sassenpoort en de Schepenzaal. In 2 uur neemt de gids je mee langs alle bijzondere en historierijke plekken en deelt hij zijn vele praatjes over de Hanzestad.

Rondvaart door de grachten van Zwolle

Hanzestad Zwolle wordt al meer dan 700 jaar omgeven door zijn kenmerkende stervormige gracht. Een rondvaart door deze grachten is dan ook een unieke manier om meer over Zwolle te weten te komen! Het is eigenlijk net als een romantisch gondelvaart met je geliefde in Venetië, maar dan in het mooie Zwolle. Kom aan boord, ga lekker zitten en bewonder de historische grachtenpanden en laat jezelf verrassen door alle leuke weetjes van de gids. Zwolle heeft alle cultuur, historie en kunst die je kunt wensen van zo’n bijzondere stad!

Rondvaart Zwolle
Rondvaart Zwolle

Ben je met een grote groep een dagje uit naar Zwolle? Boek dan een groepsarrangement inclusief schipper en gids! Neem lekkere snacks en drankjes mee voor onderweg en varen maar.

Rondleiding door Zwolle per fiets

Een andere unieke manier om Zwolle te ontdekken is per fiets. Fietsjoe is de welbekende fietstaxi van Zwolle en is een aanrader als het gaat om duurzame en bijzondere rondleidingen door Zwolle. Stap in de fietstaxi en in een uur tijd word je langs de highlights van Zwolle gefietst. Goede verhalen over de stad zullen hier uiteraard niet aan ontbreken. Wil je naast het aanschouwen van bijzondere plekjes ook lekker eten? Kies dan voor de smaakroutes! Tijdens je stadstour door Zwolle maak je dan verschillende stops bij speciaalzaken, waar jij de lekkerste producten mag proeven.

Fietsjoe Fietstaxi
Fietsjoe Fietstaxi

Ben je liever zelf lekker actief bezig, stap dan zelf op de fiets! Zwolle is een echte fietsstad. 50% van de verplaatsingen binnen de stad vinden plaats op de fiets en Zwolle is daarmee de stad met het hoogste fietsgebruik in Nederland! Kies bijvoorbeeld voor een fietstocht van ErUit en combineer de binnenstad met een tocht richting de IJssel of de Vecht. Zo zie je al het moois in en rondom Zwolle! Tip: je kunt deze fietstocht ook met e-bike maken.

Een populaire fietstocht door Zwolle met thema is ‘Oorlog in Zwolle’. Deze fietstocht met gids gaat langs de sporen van de Tweede Wereldoorlog in de binnenstad van Zwolle, buitenwijken en de nabije omgeving. Een indrukwekkende ervaring met onvergetelijke verhalen…

Het Zwolle van Herman Brood ontdekken

Broodwandeling
Broodwandeling

Tot slot willen we de Broodwandeling door Zwolle nog even benoemen. Wist je dat artiest en kunstenaar Herman Brood uit Zwolle komt? De wandeling, georganiseerd door het Herman Brood Museum, brengt je langs alle plekken die van betekenis waren voor Brood. Deze rondleiding brengt je naar plekken in Zwolle die je anders misschien helemaal niet had gezien of niet waren opgevallen. Deze tour door Zwolle is een super leuke en originele activiteit om bijvoorbeeld samen met je partner te doen. Veel plezier!