1
Cultuur

10 highlights in Zwolle

Zwolle: wat te doen?

Zwolle heeft ontzettend veel te bieden. Breng een bezoekje aan de Hanzestad en laat je betoveren door de charmes van Zwolle. Je hoeft je geen seconde te vervelen, want er zijn genoeg dingen te doen in Zwolle. Wij geven je maar al te graag een paar tips over onze trots: de stad Zwolle.

Bezienswaardigheden in Zwolle

Een paar bezienswaardigheden in Zwolle mag je eigenlijk niet overslaan. Hoe kort je bezoekje aan de Hanzestad ook is: een paar dingen zijn het écht waard om even een kijkje te nemen. Een voorbeeld hiervan is de Sassenpoort. Vanaf het station loop je makkelijk naar de Sassenpoort. De Sassenpoort is een stadspoort die in de 14e en 15e eeuw werd gebouwd als onderdeel van de stadsverdedigingswerken.

Van der Velde in de Broeren is een bezoekje waard. Gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw met een rijke historie, zit een van de mooiste boekhandels van Nederland. De moderne inrichting is verweven met de traditionele stijlelementen van de oude kloosterkerk. Van der Velde in de Broeren biedt hun bezoekers een steeds wisselende boekencollectie, continu veranderend assortiment cadeauartikelen, lekker eten en drinken en af en toe een lezing, concert of expositie. Het is niet een gewone boekhandel, maar een belevenis!

Wil je graag even de drukte van de stad uit? Je kan ook genoeg leuke dingen doen in de buurt van Zwolle centrum. Ga bijvoorbeeld een hapje eten bij Restaurant De Agnietenberg. Het restaurant bevindt zich iets buiten het centrum in een groene omgeving. Hierdoor heb je het gevoel alsof je ontsnapt uit de drukte van de stad. Tijdens een diner in de tuin kom je even helemaal tot rust.

Top 10: te doen in Zwolle

Als je op internet zoekt naar ‘Wat te doen in Zwolle?’ krijg je ontzettend veel zoekresultaten. Logisch dat je niet zo goed weet waar je moet kijken. Om het jou wat makkelijker te maken, hebben wij een top 10 samengesteld met leuke dingen die je kan doen in Zwolle.

 1. 10

  Shop till you drop

  Shopaholics opgelet! We gaan jullie vertellen waar jullie moeten zijn voor de leukste winkels. Zwolle is de grootste en meest veelzijdige shopstad van Overijssel. In de Diezerstraat vind je grote winkelketens, zoals Zara, H&M en Bershka. Ben je op zoek naar lokale winkels die je alleen in Zwolle vindt? Dan doe je er verstandig aan om naar de Sassenstraat, Luttekestraat, de Oude Vismarkt, de Grote Markt en de Melkmarkt te bezoeken.

 2. 9

  High wine

  Trommel je vriendinnen op en beleef een geweldige middag tijdens een high wine. Eigenlijk is het net als een high tea, maar dan wordt de thee vervangen door wijn. Geen slechte ruil, toch? Klets de hele avond ongestoord met je vriendinnen onder het genot van heerlijke wijnen en bijpassende hapjes.

 3. 8

  Museum tour

  In Zwolle vind je diverse musea en galerieën. Het meest bezochte museum Zwolle is ongetwijfeld Museum de Fundatie. Dit museum is te herkennen aan zijn bijzondere dak en bevindt zich tussen het station en het centrum. Tegenover Museum de Fundatie vind je een ander museum, namelijk: het Herman Brood Museum. Dit museum in Zwolle is helemaal gericht op de, in Zwolle geboren, artiest en kunstenaar Herman Brood.

 4. 7

  Bezoek een evenement

  Zwollenaren (of Blauwvingers) organiseren regelmatig vette evenementen. Bezoek bijvoorbeeld een van de festivals of een gave expositie. In de agenda van Zwolle houd je precies in de gaten welke evenementen plaatsvinden.

 5. 6

  Vintage winkel tour

  Ben jij een vintage liefhebber? Dan zit je in Zwolle helemaal goed! Je vindt namelijk de leukste vintage winkels in Zwolle. Een van de leukste vintage winkels in Zwolle is Finders Keepers Vintage. Je shopt hier Levi’s 501, Dr. Martens, lammy coats en andere vintage parels.

 6. 5

  Wandelen in parken

  De parken in Zwolle zijn perfect om heerlijk te wandelen. Wil je graag dicht bij de stad blijven? Ga dan naar Ter Pelkwijkpark. Naast het centrum van Zwolle vind je Park de Wezenlanden. Dit is misschien wel het bekendste stukje natuur van de stad. Jaarlijks worden hier veel evenementen georganiseerd.

 7. 4

  Culinaire hotspots

  Schuif aan in een van de vele sfeervolle restaurantjes en cafés in Zwolle. De menukaart staat boordevol lekkernijen. In Zwolle kun je letterlijk genieten met sterren in maar liefst 3 sterren bekroonde restaurant De Librije.

 8. 3

  Voetjes van de vloer in Hedon

  Ben jij regelmatig op de dansvloer te vinden? Als je je afvraagt ‘Wat te doen in Zwolle?’ dan is Hedon een goed idee! Bij Hedon Zwolle kun je als muziekliefhebber wekelijks terecht voor de fijnste concerten en dance-events.

 9. 2

  Vaar door de grachten

  Op een zonnige dag in Zwolle bruist het op het water. Ontzettend gezellig en leuk om zelf ook deel van uit te maken. Huur een bootje en vermaak je een dagje op de Zwolse grachten. Of vaar wat verder richting het Zwarte Water. Je bereikt deze mooie rivier door bij Brasserie De Hofvlietvilla en het Stadsstrand Zwolle de Hofvlietbrug te passeren.

 10. 1

  Beklim de Peperbus

  Tijdens een dagje in Zwolle, mag een bezoekje aan de Peperbus Zwolle niet ontbreken. De stadstoren is te beklimmen tot de eerste omvang. Deze bevindt zich op een hoogte van 51 meter, wat gelijk staat aan 236 traptreden. Beklim de Peperbus Zwolle tijdens de openstelling van de Basiliek. Durf jij het aan?