Met vrienden

Beleef een stedentrip in Zwolle!

Stedentrip in Nederland

Tijdens een stedentrip in Nederland ontdek je in een korte periode een nieuwe plek. De reistijd blijft beperkt en dat merk je ook in je portemonnee. En zo houd je extra geld over om leuke dingen te doen. Hoewel Nederland niet zo groot is, heeft het wel genoeg plekken om te ontdekken. Of je nou het liefst in de natuur te vinden bent of liever ronddwaalt in de grote stad: het kan tijdens een weekendje weg in Nederland.

Leuke stad in Nederland

Nederland heeft veel steden, iedere stad heeft zijn eigen unieke kenmerken. Steden als Amsterdam en Utrecht zijn populaire steden voor stedentrips in Nederland. Wat ons betreft is Zwolle een van de leukste steden in Nederland. De Hanzestad heeft oneindig veel mogelijkheden en heeft misschien nog wel meer te bieden dan je denkt.

Het eeuwenoude centrum gaat gepaard met hippe winkels en cafés. En als je de natuur opzoekt, kun je terecht in een van de parken in Zwolle. Of pak de auto naar Nationaal Park Sallandse Heuvelrug of De Veluwe. Ook kunst en cultuur spelen een grote rol in de Hanzestad en hier kun je je stedentrip in Nederland dan ook rijkelijk mee vullen. Eén ding is zeker: de blauwvingers ontvangen je met open armen en laten maar al te graag ‘hun’ stad aan je zien.

Tips voor jouw stedentrip Zwolle

Zwolle is een bruisende Hanzestad waar een rijke geschiedenis hand in hand gaat met moderne kunst en hippe winkels. Hanzestad Zwolle is dé plek waar creatieve studenten, innovatieve ondernemers en vriendelijke bewoners samen zijn gekomen. Binnen de Zwolse stadsgrachten en stadsmuren kom je de ene hotspot na de andere tegen. Het begint al bij de Sassenpoort. En ook de Peperbus vangt waarschijnlijk je blik. Zodra de Zwollenaren deze zien, weten ze dat ze weer thuis zijn. Ben je kunstliefhebber? Sla dan Museum de Fundatie niet over tijdens je stedentrip Zwolle.

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele lunchplekken, cafés of koffiebars. Je wordt gastvrij ontvangen en als de zon schijnt is het heerlijk vertoeven op een van de terrassen in Zwolle. Lunchen doe je bijvoorbeeld bij De Gillende Keukenmeiden. Voor de lekkerste sushi moet je naar Japans restaurant Blue Sakura, gevestigd in een voormalige kerk. Hoe bijzonder is dat?!

Houd je ervan om uitgebreid te borrelen en wil je dit ook tijdens je stedentrip Zwolle niet overslaan? Ga gezellig borrelen bij Het Refter. Met 24 speciaalbieren en wijnen van de tap en meer dan 200 van de fles is een bezoek aan dit speciaalbiercafé meer dan de moeite waard. Bestel er een van de grote borrelplanken bij en jouw avond is compleet. Een andere aanrader is om een speciaalbier tour of een cocktail tour in Zwolle te volgen. Zo ontdek je de gezelligste plekjes met lekkerste drankjes tijdens je stedentrip Zwolle

Hotels voor een stedentrip Zwolle

Overnachten doe je in een van de hotels of B&B’s in Zwolle. Met unieke B&B’s zoals De Pelsertoren beleef jij een onvergetelijke citytrip in Zwolle. Of overnacht in Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch, waar je even helemaal in de watten wordt gelegd. Het bijbehorende restaurant Coperto Restobar is zelfs door Michelin erkend met de Bib Gourmand. Dat wordt een culinaire stedentrip Zwolle!

Hoogtepunten stedentrip Zwolle

Zoals je nu wel begrijpt is Zwolle de perfecte bestemming voor een verrassende stedentrip in Nederland. Je stedentrip Zwolle maak je namelijk zo leuk als je zelf wilt. Al wordt het je wel erg makkelijk gemaakt. Onderstaande unieke plekken en activiteiten maken jouw stedentrip in Zwolle een groot succes:

  • Breng een bezoekje aan Van der Velde in de Broeren: een boekhandel (met nog veel meer andere leuke artikelen) gevestigd in De Broerenkerk, een monumentaal pand.
  • Bewonder de collectie beeldende kunst in Museum de Fundatie. Vanuit de ''wolk'' bovenop het museum heb je prachtig uitzicht over de stad.
  • Beklim de Peperbus tijdens de openstelling van de basiliek.
  • Ontdek unieke winkeltjes in Zwolle: loop door de Sassenstraat, Diezerstraat en Luttekestraat en wandel over de Melkmarkt en Oude Vismarkt.
  • Huur een bootje en ontdek Zwolle vanaf het water. Of huur een sup board of kano!
  • Tijd voor ontspanning? Boek een massage bij massageboetiek Oikoa of ga naar Sauna Swoll. Nog nooit ben je zo relaxed teruggekomen van een stedentrip in Nederland!
Ontdek de Zwolse grachten tijdens je citytrip
Ontdek de Zwolse grachten tijdens je citytrip