Cultuur

Kunstfietsroute Zwolle

Fietsen door kunstzinnig zwolle

Om jou de mooiste en meest kunstzinnige plekjes van Zwolle te laten zien, hebben wij een kunstfietsroute samengesteld. Fiets deze unieke route bijvoorbeeld met je partner en maak er een gezellig dagje uit van. Huur een fiets bij Scholten, Gait Rigter of op het station en je hebt alles wat je nodig hebt. Een fietstocht maken op de lege maag is natuurlijk niet aan te raden, dus scoor eerst een lekker ontbijtje bij Anne & Max. En dan kan de kunstfietsroute beginnen!

10:00

Met de fiets op pad richting Harculo

Stap op de fiets en ga op pad richting Harculo. Je doet er zo’n 20 minuutjes over om dit plekje te bereiken. Aarzel zeker niet om onderweg even te stoppen voor een foto, want de omgeving is prachtig!

Art Flow Zwolle
Art Flow Zwolle

Coolwater in Harculo maakt dit jaar deel uit van Art Flow Zwolle, een kunstexpositie en -route in Zwolle en omgeving. De kunstwerken van Zwolse kunstenaars als Jeroen van Doornik en Marit Otto zijn hier te bewonderen. Maak vervolgens je weg terug naar de binnenstad van Zwolle via de Van Karnebeekstraat.

12:30

Lunchen bij Ensemble

Dan is het tijd voor een pitstop! Zet jullie fietsen op de standaard bij Ensemble, een gezellig restaurant tegenover Museum de Fundatie, en neem plek op het terras of kies een tafeltje binnen. Een lekkere lunch is precies wat jij nodig hebt om nieuwe energie op te doen voor de rest van de kunstfietsroute. Een soepje, salade of warme lunch, je hebt hier keuze genoeg!

14:00

Wandel door de binnenstad

Vanaf het stadsstrand wandel je zo de binnenstad van Zwolle in. Naast de vele winkels, boetiekjes en restaurants, zijn hier deze zomer veel internationale kunstwerken te bewonderen. Ook dit is onderdeel van de expositie Art Flow Zwolle. De binnenstad van Zwolle vormt tot en met 4 september een van de podia, waar kunstwerken van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars worden geëxposeerd. Wandel naar het Langhuis, het Stadhuis, het Academiehuis en Collectie Overijssel om deze kunstwerken te bewonderen.

15:30

Museum de Fundatie

De volgende stop bevindt zich aan de overkant van jullie lunchstop eerder vandaag: Museum de Fundatie. Als je naar het museum loopt, moet je niet vergeten om het pand zelf ook even te bewonderen. Want alleen het pand is al een kunstwerk op zich! Het gebouw heeft een lange tijd gediend als Paleis van Justitie en sinds 2005 is Museum de Fundatie hier gehuisvest.

Museum de Fundatie
Museum de Fundatie

Dit veelbezochte museum in Zwolle bezit een grote collectie aan beeldende kunst van veel verschillende kunstenaars. Zelfs de werken van Picasso en Van Gogh zijn hier te vinden! Ook worden er steeds wisselende tentoonstellingen met uiteenlopende thema’s georganiseerd. Iedere bezoeker vindt hier wel een favoriet pronkstuk tussen zitten.

17:00

Borreltijd bij Blue Bayou

Blue Bayou is in de zomermaanden the place to be in Zwolle. Hier moet je dus echt even stoppen tijdens de kunstfietsroute! Je parkeer je fiets gratis tegenover Blue Bayou bij de bewaakte fietsenstalling Rodetorenplein. Met de voetjes in het zand en uitzicht op de gracht, is dit gezellige stadsstrand de perfecte plek voor een drankje.

Stadsstrand Zwolle
Stadsstrand Zwolle

19:00

Dineren bij Il Carpaccio

En dan gaan we naar de laatste stop van de kunstfietsroute: restaurant II Carpaccio. Na een dag met veel gefietste kilometers en nieuwe impressies, is het tijd voor een lekker diner. II Carpaccio is de perfecte plek om deze gezellige dag met je partner, goed (en romantisch) af te sluiten. II Carpaccio is een traditioneel Italiaans restaurant in hartje Zwolle en favoriet onder de Zwollenaren. De menukaart is gevuld met authentiek Italiaanse gerechten die allemaal vers worden bereid. De pagina met deserti moet je ook zeker niet overslaan!

Aangezien dit restaurant erg populair is en je zeker wilt zijn van een tafeltje, raden we je aan om wel even vooraf te reserveren.

II Carpaccio
II Carpaccio

22:00

Overnacht bij een B&B

Vanaf het restaurant fiets je zo naar jouw Bed and Breakfast. Aanraders zijn B&B Op de Kuyerlatten en B&B Monumentale Theekoepel. Beide zijn unieke accommodaties die binnen 10 minuutjes fietsen te bereiken zijn vanaf het centrum van Zwolle.

B&B Op de Kuyerlatten is een gerenoveerde boerderij in een landelijke omgeving. De ideale locatie om even lekker bij te komen na deze avontuurlijke dag. Ook B&B Monumentale Theekoepel is een unieke accommodatie in een natuurlijke omgeving. Deze zeskantige theekoepel is voorzien van een eigen terras, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het nabijgelegen natuurgebied. Een perfect verblijf na deze geslaagde kunstfietsroute door Zwolle!

B&B Op de Kuyerlatten
B&B Op de Kuyerlatten