Cultuur

De leukste kunst hotspots in Zwolle

Kunst bingen in Zwolle

Er is zoveel kunst in Zwolle te vinden dat je er gemakkelijk een dagje uit van kunt maken. Tip: het bezoeken van een van deze kunstzinnige plekjes in Zwolle is ook een leuk en origineel idee voor een dagje uit met je partner. Kom van de bank af en ruil een weekend bingewatchen in voor het bingen van alle kunst in Zwolle!

Kunst bewonderen bij de musea in Zwolle

De verschillende musea die Zwolle rijk is moeten we natuurlijk benoemen. Neem bijvoorbeeld Museum de Fundatie en het Herman Brood Museum. Beide musea bevinden zich aan de Blijmarkt in Zwolle en zijn goed te combineren tijdens een dagje kunst bewonderen in Zwolle.

Museum de Fundatie is een pareltje als het gaat om beeldende kunst en is erg populair onder kunstliefhebbers. Zowel de collectie als het museum zelf zijn echte kunst hotpots in Zwolle. Het Herman Brood Museum staat helemaal in het teken van de kunstenaar en artiest Brood. Zowel zijn kunstzinnige werken als persoonlijke artikelen worden hier geƫxposeerd. Je kijkt je ogen uit!

Herman Brood Museum
Herman Brood Museum

Tot slot behoort ook het splinternieuwe museum ANNO in dit rijtje. Dit museum aan de Melkmarkt van Zwolle staat helemaal in het teken van de cultuurhistorie en kunst van Hanzestad Zwolle. Met wel (honderden) schilderkunsten van 17e-eeuwse meesters, prenten en andere museumstukken bruist dit museum van de kunst. Bovendien kun je hier meer leren over de archeologie, bouwhistorie en monumenten van Zwolle. Kortom: dit museum wil je niet overslaan!

Kunstateliers en galeries

Zwolle telt ook verschillende galeries, waar er waanzinnige kunstobjecten aan de muren hangen. Galerie Nende Kunst is er daar een van. Dit pand nabij de Sassenpoort dient zowel als atelier van kunstenares Natasja als winkel. Haar werken zijn te herkennen aan het gebruik van ronde vormen en contrast.

Naast de vele schilderijen kun je hier ook accessoires en sieraden kopen, waarin een schilderij is verwerkt. Wie weet vind je hier wel een kunstwerk dat bij je past en neem je een stukje kunst uit Zwolle mee naar huis!

Galerie Nende Kunst
Galerie Nende Kunst

Tot slot zijn IQ Kunstuitleen & Galerie en Het Langhuis ook echte aanraders als het gaat over kunst in Zwolle. Het Langhuis combineert historie met actuele kunst en exposeert dit op de meest creatieve manieren. Je vindt deze kunstruimte in een monumentaal pand in de Goudsteeg.

Monumenten in Zwolle

Je vindt kunst niet alleen in gouden lijsten aan de muur, maar kunst is ook terug te vinden in het straatbeeld van Zwolle. Zo telt Zwolle meer dan 320 monumenten. Stuk voor stuk cultuurhistorische kunstwerken die Zwolle zijn historische karakter geven. Maak een stadswandeling door Zwolle en de gids zal je al zijn verhalen vertellen over de historie van de stad en het ontstaan van de monumenten.

Peperbus Zwolle
Peperbus Zwolle

Of ga zelf op stap en wandel langs de mooiste monumenten die de stad rijk is, zoals de Sassenpoort, de overblijfselen van de stadsmuur en de Onze Lieve Vrouwe Basiliek met kenmerkende Peperbus.