Met vrienden

Met je vrienden naar Zwolle

Met je vrienden een dagje naar Zwolle

Het is weer eens tijd om je vrienden samen te roepen, want het is waarschijnlijk al veel te lang geleden dat jullie samen iets gezelligs hebben ondernomen. In Zwolle zijn er genoeg uitjes om te ondernemen en plekken te bezoeken met je vrienden! We nemen je mee langs alle plekjes voor een gezellig en bovenal ontspannen dagje naar Zwolle met je vrienden.

11:00

Fontein van Nahuysplein

De ontmoetingsplek van de dag is de fontein van Nahuysplein, te vinden nabij de Sassenpoort. Als echte serieliefhebber doet deze fontein je vast denken aan een serie over een hechte vriendengroep uit New York. De geschiedenis van de fontein gaat terug naar het jaar 1892. In dat jaar is de fontein geschonken ter ere van het 25-jarig burgemeesterschap van burgemeester van Nahuys. Sindsdien pronkt deze bijzondere fontein op het voormalige Sassenpoortsbolwerk. Maak een groepsfoto voor de fontein en de vriendendag in Zwolle kan beginnen!

11:30

Park Potgietersingel

Loop vervolgens langs het water naar Park Potgietersingel. Dit is een van de populairste stadsparken van Zwolle. Met zijn ligging aan het water is dit een heerlijke plek om even te ontspannen. Kies voor een plekje in de schaduw onder de bomen of doe vitamine D op in het zonnetje. Hier kun je heerlijk vertoeven!

Park Potgietersingel
Park Potgietersingel

13:30

Café ‘t Beugeltje

De volgende stop wordt een van de meest unieke cafés in Zwolle: Café ‘t Beugeltje. Je kunt er voor kiezen om langs de gracht naar dit adresje te lopen of door de binnenstad van Zwolle. Of huur een sup en parkeer direct voor dit gezellige café. Café ‘t Beugeltje bevindt zich al sinds 1997 in de Wijndragerstoren aan de Thorbeckegracht. Het is al die jaren dan ook een veelbezocht plekje in Zwolle. Met zijn terras aan het water is dit een heerlijk plekje op zonnige dagen en lange zomeravonden. Bovendien is dit een van de weinige exclusieve Grolsch beugelcafés!

Cafe 't Beugeltje
Cafe 't Beugeltje

15:30

Film kijken bij Fraterhuis

Na de verkoelende drankjes loop je door de binnenstad naar Filmtheater Fraterhuis. Deze knusse bioscoop in Zwolle maakt een belangrijk deel uit van de bruisende kunst en cultuur in Zwolle. Meer dan 120 vrijwilligers maken Fraterhuis een karaktervolle bioscoop in Zwolle en favoriet van veel Zwollenaren. Zo nu en doen wordt er zelfs een buitenfilm vertoond! Welke film kiezen jullie?

18:00

The Dublin House

Drankjes in Zwolle
Drankjes in Zwolle

Waar kun je jullie vriendendag in Zwolle nou beter afsluiten dan in een pub? The Dublin House is een Ierse pub aan het Bethlehemkerkplein. Zodra je over de drempel stapt, lijkt het alsof je je plots in de Ierse hoofdstad begeeft. De vier ruimtes van The Dublin House hebben elk een uniek interieur met vele schilderijen, opvallend behang en opgezette dieren. Met een uitgebreide cocktailkaart, meer dan 80 verschillende soorten whiskey en een bierkaart is er voor ieder wat wils.

Verder heb je keuze uit lekkere bites, borrelplanken en gerechten van de grill. Zoveel lekkere dingen dat het moeilijk wordt om te kiezen! Willen jullie na de drankjes en hapjes bij The Dublin House nog de stad in? Zwolle bruist tot in de late uurtjes en aan uitgaansgelegenheden geen gebrek. Aan de Voorstraat en Melkmarkt vind je vele nachtclubs, cafés en bars. Laat je moves zien op de dansvloer en ervaar het nachtleven van Zwolle. Have fun!