1
Met vrienden

Terrassen in Zwolle voor een vakantiegevoel

 1. 6

  De Agnietenberg

  Rust, kalmte en een ongedwongen sfeer vind je bij De Agnietenberg. Op zonnige zomerdagen strijk je neer op het terras in de tuin. Bestel een goede ijscoupe als je verkoeling zoekt. Je kijkt uit op het gazon en de mooie tuinen van De Agnietenberg. Wordt het wat koeler in de avond? Dan zorgen de heaters ervoor dat het alsnog goed toeven is op het terras.

  Maak je er graag een actieve dag van? Het bos en de Agnietenplas zijn ideale locaties voor sportieve activiteiten of een lange wandeling. Ook voor teambuilding ben je hier aan het juiste adres.

 2. 5

  Café ‘t Beugeltje

  Café ‘t Beugeltje is een van de gezelligste kroegen van Zwolle. De kroeg ligt op een unieke locatie, want het is gevestigd in een wijndragerstoren én ligt aan de Thorbeckegracht. Als je op het terras zit, heb je uitzicht op de prachtige grachtenpanden aan de overkant. Café ‘t Beugeltje is een van de exclusieve Grolsch beugelcafés, wat betekent dat de Grolsch beugel centraal staat. Maar geen zorgen, er is nog veel meer lekkers te bestellen.

  Ben je aan het varen, maar heb je zin in een verkoelend drankje? Ook dan staat Café ‘t Beugeltje voor je klaar. Vanaf het water bestel je namelijk makkelijk een drankje. Na een verfrissend drankje kun je er weer vol tegenaan.

 3. 4

  Beachclub Lakeside

  De naam zegt bijna al genoeg: Beachclub Lakeside. De beachclub bevindt zich aan de Wijthmenerplas in Zwolle. Terwijl je uitkijkt over het water geniet je op het loungeterras van mediterrane specialiteiten die er worden geserveerd. Het personeel zorgt voor een passend muziekje op de achtergrond voor de optimale sfeer.

  Maar relaxen is niet het enige wat mogelijk is bij Beachclub Lakeside. Lakeside organiseert voor de actievelingen namelijk allerlei activiteiten, zoals waterskiën, kneeboarden en wakeboarden. En sinds juli 2021 beschikt Lakeside ook nog eens over een aquapark met obstakels, oftewel een soort wipeoutbaan!

 4. 3

  Brasserie de Hofvlietvilla

  Aan het water vind je de terrastuin van Brasserie de Hofvlietvilla. Het personeel van de stijlvolle brasserie ontvangt jou en je gezelschap met open armen, waardoor jullie je meteen welkom voelen. Je kunt hier lunchen en dineren, maar ook voor een high wine of gewoon een lekkere borrel ben je hier aan het juiste adres. Terwijl je geniet van een verfrissend drankje, kijk je uit op het water en zie je aan de overkant het stadsstrand.

  Heb je nog geen genoeg van de zon en wil je graag het water op? Huur een luxe sloep van de brasserie en bewonder de gezellige grachten van Zwolle vanaf het water. Je kunt er zelfs een arrangement bijboeken, waardoor je geniet van allerlei lekkere hapjes terwijl je rondvaart.

 5. 2

  Las Rosas

  Tegenover het Stadsstrand vind je Las Rosas. Neem op een zonnige middag of op een zwoele zomeravond plaats op het gezellige loungeterras. Bestel een goed glas wijn en kies je favoriete tapas uit, want Las Rosas is de ultieme tapasbar. Je geniet 2,5 uur onbeperkt van de tapaskaart waardoor je het gevoel hebt dat je in Spanje zit. Wil je graag in Zwolle blijven slapen? Dat kan, want Las Rosas biedt ook een aantal hotelkamers aan in het Hanze Hotel.

 6. 1

  Blue Bayou - Stadsstrand Zwolle

  Het Stadsstrand Zwolle - Blue Bayou - verdient ongetwijfeld een plekje in deze lijst. Zodra je op het terras zit, waan je je meteen ergens op een buitenlands strand. Je zit namelijk op zomerse loungebanken met je voetjes in het zand en met je gezicht in de zon. Er staan zelfs palmbomen op het strand! En dat terwijl je gewoon in het centrum van Zwolle zit.

  Bij de selfservice bar bestel je een cocktail met een lekkere snack erbij. Onder het genot van een drankje en hapje zie je allerlei boten voorbij varen. Komt de Nederlandse regen toch spontaan om de hoek kijken? Dan kun je altijd onder het overdekte terras plaatsnemen.